Helen Rutten heeft de MTS voor Mode en Kleding gevolgd in Utrecht. Ze is al meer dan 25 jaar werkzaam als confectiepatronenmaakster. In eerste instantie was dat in loondienst bij diverse confectiebedrijven, maar inmiddels al meer dan 20 jaar als succesvol zelfstandig onderneemster voor vele grote en kleinere merken.

Tijdens haar loopbaan deed zij ervaring op in dameskleding (ook grote maten), herenkleding, kinderkleding, bedrijfskleding, sportkleding en badkleding.

confectiepatronenmaakster

 

Naast haar werk als confectiepatronenmaakster, is Helen een actieve sportster. Naast het actief beoefenen van (competitie)golf, van wandelen en yoga, is ze ook een actief lid van het hardloopteam de Almeloopers (www.almeloopers.nl), waarvoor zij diverse rollen vervuld en vervuld heeft : oa als deelnemer aan de Roparun als hardloopster, verzorger en fietsster voor diverse edities (www.roparun.nl). Ook speelt zij een rol in de voorbereidingen, oa door de organisatie van diverse collectes en andere fundraising activiteiten.

Het gaat bij de Roparun om twee doelen : Naast de sportieve prestatie om een kleine 580 km lange estafette tocht tot een goed einde te brengen, gaat het vooral om het verzamelen van fondsen voor de begeleiding van mensen met kanker.  Doel van de Roparun is namelijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen om mensen met kanker te ondersteunen. De stichting Roparun ondersteunt diverse projecten en initiatieven die de kwaliteit van leven van kankerpatiënten verbeteren. De steun van de stichting Roparun is uniek doordat de stichting geen geld geeft, maar alle projecten zelf beoordeelt en ze dan pas steunt. Stichting Roparun heeft op 1 augustus 2006 het CBF Keurmerk ontvangen. Stichting Roparun staat bij de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn giften aan de Roparun aftrekbaar. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl/giften.

Het motto van de stichting is:

“trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

 

Helen is daarnaast lid van het netwerk voor Twentse Ondernemende Vrouwen (TOV). Helen is moeder van twee zonen en woont in Wierden.

 

Voor meer informatie……… mail naar Helen Rutten.