diverse patronen en designs van stoffen
Een typisch confectie patronen project kan er als volgt uitzien :

  1. Aan de hand van een door de klant geleverd ontwerp, tekening, foto of model (eventueel met maattabel) worden vakkundig de eerste patronen opgezet.
  2. Met dit patroon wordt een eerste model of proefmonster gemaakt. Aan de hand hiervan kan de klant eventuele wijzigingen of wensen kenbaar maken.
  3. Na deze veranderingen wordt het model gegradeerd naar de gradatie normen en wensen van de klant. Kartonnen of papieren patronen die worden aangeleverd worden eerst gedigitaliseerd voordat er verder aan gewerkt wordt.
  4. Wanneer de kleding in productie gaat, worden er snijtekeningen gemaakt afhankelijk van stofbreedte en stofsoort. Deze intekeningen kunnen worden geleverd per e-mail of op heat-seal papier geplot, al naar gelang de behoefte van de klant.
  5. Alle patronen en intekeningen worden door Helen’s Patronen Desk in haar computersysteem veilig bewaard (met professionele “cloud” back-up) en kunnen later altijd weer worden hergebruikt of als basis functioneren voor de volgende collectie. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte manier van werken.

Vertaling naar andere software zoal bijvoorbeeld Gerber of Optitex behoort ook tot de mogelijkheden.